Візит священика-екзорциста

Великопосні реколекції, молитви на оздоровлення та екзорцизм у Прокатедральному соборі Покрова Пресвятої Богородиці

3 20 по 23 квітня в Прокатедральному соборі Покрова Пресвятої Богородиці міста Самбора відбувалися традиційні великопосні реколекції. Участь у них цьогорічного Великого посту взяла  рекордно велика кількість вірних, і не лише наших парафіян, але представники сусідніх церковних спільнот міста та довколишніх сіл. Це не дивно, адже проводив реколекції ієромонах-студит Ігнатій із Михайлівського собору з міста Львова, котрий має від церковної влади благословення на молитви та обряди екзорцизму.

 

Це вже другий візит священика-екзорциста до нашої громади, який, однак, не викликав такого значного ажіотажу й стихійності, як попередній візит римо-католицького священика Яна Білецького. На відміну від візиту цього екзорциста, великопосні реколекції, які очолив о. Ігнатій, проходили в дусі миру, побожності, спокою, глибоких роздумів та благоговіння перед Божою присутністю серед духовенства та вірних у нашому Прокатедральному соборі.

Щоранку протягом цих трьох днів о. Ігнатій у співслужінні одного із парафіяльних священиків очолював Божественну Літургію святого Івана Золотоустого, під час якої мав дуже довгі проповіді про місце і значення Ісуса Христа в нашому житті й спасінні, на тему значення частин Служби Божої як відображення подій із життя Ісуса Христа і, таким чином, нашої участі в Його житті тощо. Після богослужіння священик-реколектант довго читав молитви на оздоровлення, а парафіяльні священики помазували присутніх вірних святою олією. Після вечірнього богослужіння та своїх реколекційних роздумів разом із вірними освячував воду, сіль та інші речі, які він вважав помічними від злих сил.

Щиро дякуємо о. Ігнатієві за його візит до нас і щире ділення своїм досвідом і розумінням Бога та Його люблячої присутності серед Його вибраного народу – нас як маленької самбірської частини великої нашої Української Греко-Католицької Церкви.