Історія

 Історія спільноти

    Самбірський Центр Передподружньої Катехизації проводить у стінах Собору передподружні науки для наречених. Щомісяця молоді люди мають змогу глибше пізнати Таїнство подружжя та своє покликання.  

     Ці зустрічі зародили ідею і надалі вже після одруження гуртувати молоді подружжя, продовжувати зустрічі, ділитися труднощами, черпати корисне для себе та своєї сімї, зміцнювати її.

    Тому 2 травня 2010 р. Б.  на базі Самбірського Центру Передподружньої Катехизації (СЦПК) відбулася святкова зустріч "Зустріч у Кані Галилейській" подружніх пар та молодих людей, які в найближчому часі планують стати на сімейний рушничок. Зустріч розпочалася Святковою Літургією, яку провадив священик парафії Покрова Пресвятої Богородиці, директор СЦПК, голова Катехитичної Комісії Самбірсько-Дрогобицької Єпархії о. Миколай Витівський. Після Літургії перед присутніми виступив голова Всеукраїнського Фонду "Сім'я", голова Руху Християнських Сімей п. Андріан Буковинський. Він гарно зумів донести цінності подружнього життя, розкрити сутність подружньої присяги та запалити усіх прагненням жити духовним життям з Ісусом і Марією у подружжі. П.Андріан ознайомив усіх із працею, яка ведеться з подружніми парами у Львівській Архиєпархії, тим самим заохочуючи створити спільноту подружніх пар у Самборі на базі СЦПК. Опісля слово мав о. Тарас Фітьо - голова Комісії у справах Родини Львівської Архиєпархії, священик церкви св.Юра. Він підтримав слова п. Андріана про необхідність зародження спільноти у Самборі і повідомив про деякі важливі новини та поділився своїм досвідом. На завершення о. Миколай звернувся до усіх присутніх із словом заохочення і усі разом обговорили деякі організаційні питання щодо створення спільноти та зустрічей. Так розпочала свою діяльність спільнота "Кана Галилейська".

У 2012 році спільнота призупинила свою діяльність, а згодом у 2013 року  утворилась спільнота парафіяльних батьків, які на даний час проводять регулярні тематичні, катехитичні та біблійні зустрічі двічі на місяць та допомагають церкві в її потребах.