"Будьте милосердні, як Отець"

Двері Божого Милосердя у м.Самборі відкрилися для священників та парафіян Хирівського деканату 

У перший день V-го тижня Великого посту, 11 квітня 2016 року Божого, священники та парафіяни Хирівського деканату залишили всі свої буденні весняні справи для того, щоб відбути до Дверей Божого милосердя у м.Самборі.

О 9.30, у прокатедральному храмі - соборі Покрова Пресвятої Богородиці, їх зустрів місіонер Божого милосердя - о.Тарас Рисей, який, привітавши присутніх, провів молитовний чин проходження паломників крізь "ювілейні двері". Опісля, розпочалася торжественна Божественна Літургія. Всі молільники мали можливість приступити до таїнства Покаяння та злучитися з Господом у євхаристійному єднанні.

 

Після Євангелії, о.Тарас Рисей виголосив проповідь на тему "Будьте милосердні, як Отець", зробивши акцент на тому, що наша Україна потерпає не від економічних чи політичних негараздів, а внаслідок тотальної байдужості до проблем ближнього. Тому, якщо хтось із паломників таки бажає всім серцем досвідчити Боже милосердя у своєму житті, мусить бути також свідомий того, що це можливо лише при умові зворотньої дії - проявленого милосердя щодо тих, кого Господь ставить на нашій життєвій дорозі.

На завершення Літургії, до паломників, зі словами привітання та подяки, звернувся організатор прощі - хирівський декан - о.Ігор Петрович. Учасники прощі поверталися до своїх домів у особливому духовному піднесенні, дякуючи Богові за те безмежне милосердя, яке явив, являє і буде являти їм Господь...

Михайло Карпінець